guru-overflakee.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Advertentie
 
STEM OP:
 
 
OP NEIL YOUNG'S
LIVING WITH WAR PAGE
( nu 128 v/d 700)
DANK JE
 
Praktijk voor welzijn
 


Hatha Yoga,
Hollistische- en Voetreflexmassage

 

 

Shell misbruikte de orkaan Katrina
Shell misbruikte de orkaan Katrina in de Verenigde Staten. De maatschappij handelde 'schaamteloos' zegt gouverneur Richard Codey van New Jersey


New Jersey zegt j'accuse

Shell gebruikte de Katrina-ellende om extra geld te verdienen. Dat zegt althans de Amerikaanse staat New Jersey.
Consumenten uit die staat klaagden over benzineprijsstijgingen en de staat besloot dat te onderzoeken. Wat de autoriten vonden stemde ze niet tevreden.
Motiva Shell, een joint venture van Shell en Saoedi-Arabie en twee andere maatschappijen maakten zich schuldig aan een reeks overtredingen, stelt de aanklager. New Jersey daagt de drie voor de rechter.

De maatschappijen zouden benzineprijzen kunstmatig hebben opgeblazen. Daarnaast zouden ze in sommige gevallen te veel geld van de credit cards van hun klanten hebben afgehaald en benzine van een lage kwaliteit tegen de prijzen van die van een hoge kwaliteit hebben verkocht.
Ook hielden de maatschappijen zich niet aan een wet die bepaalt dat benzinepompen hun prijzen slechts een keer per dag mogen veranderen. New Jersey autoriteiten hielden vier honderd benzinepompen goed in de gaten in de eerste week van september. De controleurs telden honderd overtredingen. De gouverneur van New Jersey, Richard J. Codey, noemde de maatschappijen ‘schaamteloos’.
“We hebben als doel het hard verdiende geld van de consument te beschermen tegen kunstmatige inflatie en economische uitbuiting”. Zo legde Peter Harvey, openbare aanklager van New Jersey uit waarom de staat een rechtszaak aanspant.

 

bron FEM
 


Reacties

krelis op 29-09-2005 06:09
Goh. da gebeur in nejerloand nou nooit
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl